Растурена куќа
недела, 28 март 2010

opasnakuka1.jpgВо едно сокаче  во близина на чинарот  кај Горна влашка маала се распаѓа стара куќа.Објектот има сопственик,но очигледно ја препуштил на забот на  времето.Ваква каква што е претставува опасност за другите жители од овој дел на Охрид кои минуваат во нејзина близина,вела жители од Горна влашка маала.

              opasnakuka3.jpg

             opasnakuka4.jpg

Право е на сопственикот на куќата што ќе прави со неа,но жителите во нејзина близина стравуваат дека некој нејзин дел може да  се урне токму кога ќе минуваат крај неа.

Последни измени ( недела, 28 март 2010 )