В недела летно сметање на времето
сабота, 27 март 2010
vreme7.jpgВ недела, 28 март, ќе почне летното сметање на времето.

Стрелките на часовникот во два часот наутро ќе се поместат за еден час нанапред, што значи ќе биде три часот, а граѓаните ќе спијат еден час помалку. Летното сметање на времето завршува на 31 октомври годинава, во три часот, така што со поместување за еден час наназад времето во три ќе се смета како два часот.

Последни измени ( сабота, 27 март 2010 )