Актуелно
Го  претепал во обложувалница во Враништа

Го претепал во обложувалница во Враништа

На 17.08.2018 година во 11,30 часот во спортска обложувалница во село Враништа, поради претходно нарушени меѓусебни односи Г.Ј. од Струга физички го нападнал Б.М.(60) од село Враништа. На Б.М. му била укажана лекарска помош во Медицински центар Струга, каде од страна на докто...

Невремето го издува покривот на хотел

Невремето го издува покривот на хотел "Палас"

Невремето што попладнево беснееше во Охрид поплави многу улици,но го откорна и покривот на хотелот “Палас”,а уништи и многу бавчи на охридски домаќини.

Давање под закуп на недвижен имот

Давање под закуп на недвижен имот

Врз основа на Одлуката за давање во закуп на недвижен имот бр.08-10563/47 донесена на ден 27.07.2018 година од страна на Советот на Општина Охрид, Извештајот  на овластеното лице  бр. Н510518 од 17.05.2018 година за извршена проценка на пазарната вредност на недвижен имот-деловен ...

Фестивал

Фестивал "Пображење"во Вевчани

Во периодот од 16 до 19 Август  Вевчани e домаќин на 8 по ред фестивал на народна култура ,,Пображење,, во организација на Културно Уметничкото Друштво ,, Дримкол ,, од Вевчани.  

Почна градбата на патеката од Саат кула до ОУ

Почна градбата на патеката од Саат кула до ОУ "Климент"

Во рамките на проектот за подобрување на патната инфраструктура во Југозападниот плански регион финансиран од Министерството за локална самоуправа, денес започна изградбата на патеката од Саат кулата до  старото училиште „ Св. Климент Охридски“ . Патеката ќе...

Низ рампи во  Стар град

Низ рампи во Стар град

Од 20 август регулирањето на сообраќајот во стариот дел на градот  ќе се одвива со помош на рампите кои се наоѓаат кај Горна прота и на Македонски Просветители кај Поштата,известија од Ј.П. "Билјанини Извори"

Во недела се одржува меѓународна кајак-кану регата

Во недела се одржува меѓународна кајак-кану регата

Кајак кану клубот и мотонаутика на мирни води "Стрмен" од Охрид оваа година ја организира 18-та.Меѓународна кајак-кану регата на мирни води "Охрид 2018"

ВМРО-ДПМНЕ:Градот е нечист,се отвораат нови депонии

ВМРО-ДПМНЕ:Градот е нечист,се отвораат нови депонии

-Локалната самоуправа предводена од градоначалникот Јован Стојаноски преку бледи фотографии и празни флоскули сака да ја оправда својата неспособност и неработење пред охриѓани. Локалната самоуправа иако се обврза постојано и навремено дека ќе управува со комунални...

Нови канделабри на

Нови канделабри на "Македонија"

Надлежните служби на општина Охрид, денес поставуваа нови канделабри по улицата „Македонија“. Поставувањето на канделабрите е  дел од предвидените активности на локалната власт за доуредување и разубавување на улиците во централното градско подрачје.

Делегација од Куба во  посета на Општината

Делегација од Куба во посета на Општината

Официјална делегација од Куба, предводена од Геобер Гуибер Пардо, шеф на одделот за Европа на кубанското министерство за култура, оствари работна средба со градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски.