Единствениот црн лебед изчезна,па мистериозно се...
среда, 22 јануари 2020

lilit3q.jpgЕдинствениот црн лебед во Охридското езеро ,познат како Лилит мистериозно исчезна пред неколку околу една година ,но исто така мистериозно се појави веднаш по Водици.

Сакајте ги животните. Ним Господ им подарил зачеток на мисла и тивка радост. Не нарушувајте ја таа мисла, не мачете ги, не одземајте им ја радоста. Не противете се на Божјата намера." - Ф. М. Достоевски.Ден после Водици, се случи чудо: се појави Лилит, здрава, права, порасната”,напиша на својот Фејсбук професорот Зоран Тунтев.

 Во Охрид како донација од Зоолошката градина од Белград беа донесени два црни лебеди.Лебедот Адам одлета во непознат правец ,а Лилит остана но набргу ја снема..за повоторно да се појави пред неколку дена.

 lilit2q.jpg