Битолчанец "оперирал" по куќи и апартмани во Стар град
петок, 20 септември 2019

kradec500a.jpgПоради постоење основи за сомнение дека е сторител на вкупно седум казнени дела  од кои, две  „кражба“, три  тешка кражба“ и две „тешка кражба во обид“,  СВР Охрид поднесе кривична пријава против В.С.(27) од Битола.

Во пријавата поради сторени шест казнени дела „помагање“, опфатена е и С.С.(49) како и Ѓ.Б.(47) од Битола, за сторени шест казнени

дела „поттикнување“.

Пријавениот В.С. казнените дела ги сторил во периодот од 11 август до 09 септември 2019 година, на улиците „Климентов

универзитет“, „Кузман Капидан“ „Кочо Рацин“ „Кирил и Методи“ и „Нада Филева“ во Охрид, каде, од повеќе куќи и

апартмани одземал пари, мобилни телефони и други вредни предмети.  За време на извршувањето на кражбите,

второпријавената С.С. вршела обезбедување и набљудување на просторот околу куќите додека третопријавениот Ѓ.Б. со

возило ги превезувал и ги чекал на договорени места.