Ретка фотка на охридски крап
недела, 15 септември 2019
redok1ww.jpgОхридскиот нуркач Никола Паскали успеа во езерските води да направи ретка фотка на охридски крап.

 

redok1wwd.jpgОваа риба снимена е кај Лагадин,на 15 метри.За крапот,барем засега, нема опасност од исчезнување.За ова говори и оваа фотка.

Го има во Езерото.