Без скенирана лична карта нема помин низ...
сабота, 10 август 2019

galicica5.jpgЈУНП Галичица од Охрид воведува контролирано движење во шумата и шумските појаси во границите на Паркот. Контролираното движење започнува на 09.08 2019 година и ќе трае се до промена на одлуката.Прошетка низ паркот не е дозволена без скенирана лична карта на поединци или водичи на групи.

 

Оние кои го користат само асфалтниот пат и поминуваат низ паркот без задржување и напуштање на асфалтниот пат не се обврзани да бараат дозвола

 

 

Имателот на дозволата е должен за време на целиот престој да ја има со себе.Имателот е одговорен за однесувањето на целата група при евентуално

предизвикување на пожар.да не се менува релацијата на движење нитиу да се пречекорува времето на посета кои се нагласени во дозволата,соопштија од ЈУНП Галичица.

 

Планината Галичица кај Охрид  летово е посебно интересна за параглајдеристите кои полетуваат од нејзините врвови,за планинарите,љубителитѕе на планински велосипедизам.

 

Последни измени ( понеделник, 12 август 2019 )