Награди за најубавите дворови во Охрид
петок, 11 јануари 2019
dodela1q.jpgПетта година по ред, општина Охрид избира најубаво украсен двор или балкон по претходно распишан конкурс. Секретарот на општина Охрид, Игор Бежоски, денес, ги врачи признанијата и наградите на трите најубаво украсени дворови.

Првото место му припадна на Марјан Шапкароски, второто место на Ванчо Кркулески, додека третото на Јована Бандилова. Наградниот фонд за прво место изнесуваше 10.000 денари, за второ место 6.000 денари, а за трето 4.000 денари.

 

ПРВА НАГРАДА

 

 

ВТОРА НАГРАДА

 

ТРЕТА НАГРАДА