Под снежна покривка Охрид не го препознаваат ниту...
среда, 09 јануари 2019
preubav1v.jpgСнегот го прекри Охрид,а многумина велат дека и самите охриѓани не можат да го препознаат својот град кога ќе им се покажат фотографии од снежната белина.Едноставно,преубав е,волчебен,освојува,

Има некои улици кои тешко се препознаваат поради ефектите што ги создава снежната покривка.А за центарот да не  зборуваме.На кружниот тек во центарот на градот има прекрасни куполи како да ги правел некој вешт скулптор.

Вечерва забеллежавме дека улиците се чисти.но на местата за паркинг во централниот дел има висоок снег кој ги созадава камионот кога чисти,исфрлајќи снег на двете страни.веруваме дека утре се ќе биде средено.   preubav6v.jpgpreubav02v.jpg

preubav01v.jpgpreubav2v.jpg

Последни измени ( среда, 09 јануари 2019 )