Хуманитарна "Тортијада",средствата за Сара
понеделник, 05 ноември 2018
tort2w.jpgВо саботата во хотелот " Амбасадор" се одржа хуманитарната "Тортијада Сите за Сара".Поктовител на "Тортијадата" беше  Илија Велјаноски кој ги обезбеди наградите за наградените торти. Учествуваа жени аматерки и слаткарници,Оваа година гласаа сите присутни, а победија

Професионалци:

1 место слаткарница 'Гордана" со тортата "Санел",

2 место " Жито леб" со тортата "Мече"

3 место "Анабела" со тортата "Сладок сендвч".

Аматерки

1 место Даница Филева со тортата "Мече"

2 место Валентина Адамова со тортата "Мистер и мисис Хепи"

3 место Светлана Донева со тортата "Бидермаер"

tort3w.jpgОсвен средствата од продадените торти, се собраа и донации од присутните гости.Слаткарницата "Гордана" и "Анабела" ги донираа своите награди.Мирјана Тодороска како секоја година и оваа година донира сретства за "Бисера" но ИО од Ж.Ц."Бисера" овие средства ги донира за Сара и  ќе бидат уплатени на сметка за Сара.


tort4w.jpg