Во сабота се одржува интернационален маратон
петок, 10 август 2018
internac1qq.jpgКлубот на спортови на вода “Охридски бранови 2008” Охрид,  по втор пат во Македонија го организира Интернационалниот олимписки пливачки маратон на 10 км. “Охрид 2018” .

Маратонот ј ќе се одржи на 11,08,2018, сабот, на Охридското езеро на патеката  од  старото Пристаниште   хотел "Палас" и хотел "Милениум".Стартот  на трката за мажи е во 12 часот , за жени во 12:05 ч,

За регуларноста на пливачкиот маратон на 10 км , како олимписка дисциплина ќе се грижат судии од Меѓународната пливачка федерација ФИНА и клубот "Охридски бранови 2008"