Наградени ученици кои учествуваа на конкурсот "Мајка"
среда, 16 мај 2018
majkl1q.jpgВчера во ОУ "Григор Прличев" се одржа манифестацијата "Денот на мајката".

Со своја програма настапија  учениците од сите училишта и градинки од Охрид.

На наградените ученици по конкурсот на тема "Мајка" им беа доделени награди и благодарници.Годинава наградите ги обезбеди Женскиот центар "Бисера".

 

majkl3q.jpgНаградени литературни и детски творби:

Литературни-предметна:

Теодот Куноски ОУ "Сети Наум Охридски"

Марија Наумоска ОУ "Кочо Рацин"

Јана Џамтоска ОУ "Христо Узунов"

Литературни-одделенска:

Павел Јузмески ОУ "Григор Прличев"

Љубина Божиноска ОУ "Братство и Единство"

Ирина Маленко ОУ "Свети Климнент Охридски"

ликовни-предметна:

Вокторија Печијароска Оу "Григор Прличев"

Јана саламоска ОУ "Христо Узунов"

Ева Трфуноска ОУ "Григор Прличев"

ликовни-оддленска:

Елена Лушеска ОУ "Братство Единство"

Јоаким Костадиноски ОУ "Григор Прличев"

Ана Кузманоска ОУ "Христо Узунов"

 majkl2q.jpg