Протест на Курајчани против ЕВН заради слабиот ....
вторник, 13 март 2018

kuratica444.jpgМесната заедница на с.Куратица организира протест пред седиштето на ЕВН во Охрид .Многу села од поранешна коселска општина за време на зимските месеци остануваат со денови без напојување со електрична енергија .Целта е да им се препорача да инвестираат во мрежата.Да ставиме крај на несериозноста на ЕВН.

Ке се достави и писмено барање до ЕВН за санирање на катастрофалната состојба на мрежата , и рокови за нејзино оспособување.

Протестот ќе се одржи на 14.03.2018 (Среда) во 12 часот , наспроти Охридска банка, односно до "Бистро Корнер".