Отворена изложба на охриѓанки-сликарки
четврток, 08 март 2018
bisk3q.jpgТрадиционално, како секоја година, Женскиот центар ,,Бисера''  годинава мегународниот ден на жената 8- ми Март , го одбележа  со организирање на изложба на сликарки од Охрид.Ова е  дваесет и третата изложба на сликарки од Охрид.

 

Изложбата беше отворена синоќа  во  галеријата на куќата на  Робевци,а љубителите на сликарството сликите ќе можат да ги видат до 13 март.


bisk1q.jpg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свеченоста  со своја изведба ја збогатија ученици од Средно музичко училиште "Тодор Скалоски- Тетоец" од Струга, а спонзори за цвеќето за сликарките беше "Охридски Комуналец".

bisk2q.jpgbisk5q.jpgbisk6q.jpg

Последни измени ( четврток, 08 март 2018 )