Спасоски:Сега е јасно зошто полицијата нема униформи
понеделник, 12 февруари 2018

spasoski1we.jpgМинистерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денес во полициската страница Струга, од заменик амбасадорот на Сојузна Република Германија во нашата земја гдинот Марко Акватичи  ја прими донацијата од 16 возила од германското сојузно министерство за внатрешни работи наменети за Одделот за гранични работи и миграција при МВР.  Вредноста на донацијата изнесува 240.000 евра.

Министерот Спасовски одговораше и на новинарски прашања.Едното  се однесуваше за тоа како  МВР остнало без 30 милиони евра за време на предходната министерка.

donacija1qq.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

",Ја с знам за тие податоци и не  би ги  коментирал освен да кажам дека тоа  не смее да се дозволи, да се повтори..Нема инситуција во која је чепнете и  да не  најдете некаков криминал.За тоа треба да се сноси одогворност,бидејќи се тоа народните пари.Ќе се  водат истраги кои ке придонесат да се откријат злоупотреите,но не смееме да правиме приказаниПарите завршувале на фирми,во приватни џебови кај поедницни,но оставам тоа да го покаже истрагата.Има комисии кои работа на тоаво рамките на МВР,УБК,внатрешната контрола.а и  Јавното обвинистелство е вклучено.Тука може да се најде одговорот зошто македонската полиција нема униформи,зошто работи во услови непристојни за работа,изјави во Струга министерот. Спасовски.

 

Последни измени ( понеделник, 12 февруари 2018 )