Две децении Василичарски карневал-Куратица
вторник, 09 јануари 2018

kuratica33www.jpgГодинава  се одбележуваат  “20 години Василичарски Карневал- Куратица 2018“ 

1.      

  13 Т13-ти јануари  

     17:00 часот тргнување на василичарската поворка од пред васличарскиот оган, во посета на сите домаќинства

 

.     Околу 01:00 часот завршување со посета на сите домаќинства

2.      14- ти Јануари

         19:00  часот,  завршното василичарско  празнување со дефиле на маските , Музичкиот дел  со Екстра Бенд -Скопје , а програмата ќе ја води Игор Трпчески и Маја Бимбилоска

           22:30 часот прогласување на најдобрите маски, проследено со огномет.

          01:00 часот привршување на василичарските  празнувања

 

 

 

Последни измени ( вторник, 09 јануари 2018 )