Германската десница слави по изборите
недела, 24 септември 2017
germai1q.jpgГерманската десница слави по изборите во оваа земја ,каде што повторно победи партијата на Ангела Меркел.Десницата слави бидејќи освои досега најмногу гласов.

Германската антиимагрициона и десничарска странка  Алтернтива за Германија,која за прв пат влезе во Бундестагот,вети дека ќе ја "промени земјата"

- Тргнуваме по Меркел.Ќе го вратиме нашиот народ и нашата земја,рекол еден од лидерите Александер Гауланд.

 АфД  освои помеѓу 13 и 13,5 насто од гласовите и стана трета политичка сила во Германија, јави АФП.

 

Последни измени ( недела, 24 септември 2017 )