Шокантно видео:Италијански пилот со авионот...
недела, 24 септември 2017
tajfun1ww.jpgИталијански пилот од засега неутврдени причини,се урна со својот авион од типот "тајфун" в море,не успевајќи да го активира седиштето кое можеше да го спаси во вакви екстремни ситуации.Пилотот го загубил животот.

Ловецот  Jurofajter F-2000A тајфун се урнал за време на аеро митингот во море во италијанскиот град Терачини,на 76 километри од Рим.

Пилотот ја изведувал фигурата "лупинг" и притоа изгубил контрола над леталото.