Почина Љубиша Самарџиќ
сабота, 09 септември 2017
samardjic1q.jpgЛегендарниот  глумец и режисер Љубиша Самарџиќ почина на  81. година,

Позначајни улоги имаш во„Битка на Неретва“, „Сутјеска“, „Бомбаши“, „Љубовниот живот на Будимир Трајковиќ“, „Луди години“, „Работа на одредено време“, „Мојот татко на одредено време“, „Не е лесно со мажите “, „Магарешки години“, „Убиство"„Наташа“, „Коњи врани“…

Играше и во телевизиски серии„Врел ветар“, „Повраток на отпишаните“, „Каде оддат  дивите свињи", „Подобар живот“, „Полицаец од Петловиот рид" , „Есен стигна , дуњо моја“…

Последна улога  која ја оствари е во серијата "Мирис на дождот на Балканот" во 2011 која и ја режираше.