Слон смачкал Индиец кој сакал да направи селфи со него
среда, 06 септември 2017
slon1qq.jpgЕден Индиец бил смачкан од слон во моментите кога сакал да направи селфи со него.

Сведоците изјавиле дека 54-годишниот Ашок Барти премногу се доближил до веќе вознемиреното животно, кое потоа го нападнало и го прегазило.

„Се обидувавме да го избркаме слонот од патот со помош на локални жители, кога еден од нив му се доближи со цел да го слика со мобилен телефон. Тој сакаше да направи селфи, кога слонот му се нафрли“, изјави еден од вработените во локалниот парк за весникот „Индија тајмс“.

Тешко повредениот маж бил префрлен во болница, но подоцна бил прогласен за мртов.

„Ова е уште еден трагичен потсетник дека слоновите се диви животни кои треба да се почитуваат, а не да се третираат како шанса за фотографирање“, изјави портпаролот на организацијата Светска заштита на животните.

Индија е земја со најголем број смртни случаи во ситуации кога луѓето сакале да направат селфи: од 27 познати случаи во 2015 година, дури половина се случиле таму.