Ракета лансирана од С.Кореја надлетала над Јапонија
вторник, 29 август 2017
raketen_sistem300.jpgСеверна Кореја вчера ланисрала нова ракета која ја надлетала територијата на Јапонија и се распаднала во близина на островот Хокаидо. Јапонската војска не се ни обидела да ја собори ракетата,но ги оредупредила Јапонците да бидат внимателни.Јапонската агенција Јонхал јавува дека американската у јужно корејската војска  го анализираат ова најново лансирање на севернокрејска ракета.