"Тропикана"- хит тераса и плажа за ова лето
недела, 18 јуни 2017
iv2t.jpgНа околу пет километри од Охрид,во туристичката населба Свети Стефан,на самиот брег од езерото,сместена е кафе-терасата "Тропикана",пред која е распослана  и преубава плажа.Ова кафуле се најавува како хит за гостите и за охриѓани за претстојното лето.

Таквата констатација не е случајна.Кафе-терасата е вкусно уредена,послугата е  одбрана и љубезна,а се нудат од макијато,освежителни пијалоци,до коктели и виски.

 

Сето  тоа може да се добие за пристапни цени иако се работи за објект кој е сместен до езерото и следствено на тоа треба да се очекуваат повисоки цени.Но, не е така,цените се како во охридските кафулиња сместени покрај асфалт,

 На француската ривиера келнерите  ќе ви речат дека макијатото не е скапо ако реагирате на цената,бидејќи не го плаќате кафето,ами местото каде што го пиет.Ова е само илустрација како се формираат цените во светот.

"Тропикана" работи од утро па до следното утро,додека има гости.

 

  На лето ова  место е познато по луди забави.

iv7t.jpgiv3t.jpgiv8t.jpgiv4t.jpgiv9t.jpgiv10t.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни измени ( недела, 18 јуни 2017 )