Во Женева претставен новиот фијат од Крагуевац
среда, 06 март 2013

tracing890.jpgНа 83-иот Меѓународен саем за автомобили во Женева во центарот на вниманието е  "фијат 500Л трекинг".чие производство почнува во Крагуевац кон средината на април.

 

Моделот е наменет за возење надвор од патиштата за сите спортски ентузијасти и љубители на одмор во природа.На саемот во Женева се појави во иновативно издание.

 Во понуда се неколку видови агрегати,вклучувајќи го тука и новиот од  105 КС 16 мултиџет II турбодизел.

Има изглед на теренец,погон на предните тркала,а благодарение на технологијата "трекшн плус" има извонредни стартни перформанси.

Во продажба во Европа ќе се најде во текот на јуни. 

tracing890.jpg