Милиони скакулци тргнале кон Израел
понеделник, 04 март 2013

skakulci.jpgИзраел во очи празникот Пасха со кое се одбележува библиското ослободување на Евреите од египетско ропство,се подготвува за можен напад на милиони скакулци од Египет.

Узбуната е подигната во очи на празникот кога најголем дел од жителите на Израел семејно се подготвува за прославата на Пасха,праник на кому му се придава голема начење и се подготвува со денови.

 Според едно предање,наездата на скакулци едно е од 10 зла со кои Бог ги казнил Египќаните заради тоа што ги држеле во ропство Евереите.

Министерството на земјодлество на  Израел отворило  посебна линија за предупредување на жителите и за добивање повратни информации од нив за опасноста од скакулците.