Солзавец за Аца Лукас во Сараево
недела, 16 декември 2012

lukas.jpgПред концертот на српскиот пејач Аца Лукас пред салата Зетра во Сараево бил фрлен солзавец.Солзавецот бил фрлен од некој екстремист кој не сакал да го види Лукас како настапува во Зетра. За волја на вистината десеттина дена пред концертот и некои музичари до  федерацијата беа против овој концерт,бидејќи со "тие песни ќе се загадел културниот простор на Сараево".

Сараевските медиуми пренесуваат дека солзавецот предизвикал паника кај посетителите кои се разбегале со насолзени очи-од солзавецот.

Покрај тоа, група од десеттин алуѓе ги навредувале  посетителите на концертот,па дури и ги псуеле.

Сепак, и покрај се, концерото бил одржан,но во напната атмосвера,најмногу поради инцидентот што настал пред  влезот во Зетра.