Лавица посвоила мала антилопа
вторник, 09 октомври 2012
usvoeno22.jpgВо Националниот парк во Уганда се случила неверојатен настан- лавица посвоила  мала антилопа.

Парадокс е што лавицата предходно ја раскинала на парчиња мајката на малата антилопа, ја изела,а потоа кога го видела малото животинче како исплашено гледа што се случува,му пришла и почнала нежно да си игра со него.

Сите во Паркот биле убедени дека лавицата ќе ја убие и малата антилопа, но таа кон неа се однесувала заштитнички и никому не дозволувала да и се приближи.

Сепак упрвата на Паркот решиле да ја успие лавицата и  и' ја одзела  малата антилопа која ја сместиле на сигурно.

Велат дека ваквиот однос на лавицата ги разнишала некои од исконските правила на борбата и опстанокот во природата.

Последни измени ( вторник, 09 октомври 2012 )